Thuis-Crèche Gastouderopvang

Wie is Welkom Kind?

In 2005 is Welkom Kind “geboren” en gestart met Agnieszka Peeters als oprichter. Vanuit een kantoor aan huis is Welkom Kind uitgegroeid tot een volwaardig gastouderbureau met een kantoor in Tilburg. Gemiddeld genomen maken er ruim 300 ouders gebruik van de gastouderopvang.

Waar gastouderopvang voor niet alle ouders de bekendste vorm van opvang is, startte Agnieszka ooit zelf als gastouder en kent zij als geen ander het reilen en zeilen van deze opvangvorm. Vanuit dit perspectief zorgt zij er dan ook voor dat alle gastouders die bij Welkom Kind zijn aangesloten, beschikken over de meest actuele scholing en voorzieningen die de gastouderopvang te bieden heeft.

Als ouder kies ik voor een gastouder van Welkom Kind omdat….;

Het is bewezen dat gastouderopvang voor jonge kinderen de beste vorm van kinderopvang is. Ten opzichte van een kinderdagverblijf is met name de persoonlijke aandacht die de kinderen krijgen vaak doorslaggevend. Minder kinderen in de groep (maximaal 6) zorgt voor meer individuele aandacht. Kinderen hebben hierdoor minder kans op overprikkeling en hoeven maar aan één nieuwe verzorger te wennen. Hierdoor krijgt een kind dezelfde aandacht als het in een groot gezin zou krijgen. Dat voelt heel prettig en vertrouwd. Naast deze persoonlijke aandacht zijn er nog meer voordelen bij gastouderopvang. Hieronder hebben we ze even allemaal voor je op een rijtje gezet (ga met je muis op het plaatje staan om de tekst te lezen):

Kleinschalig en huiselijk

Kleinschalig en huiselijk; minder prikkels, meer individuele aandacht.

Hechting

Hechting; kinderen hoeven maar aan één nieuwe verzorger te wennen en voelen zich daardoor sneller thuis.

Persoonlijk

Persoonlijk; er is meer ruimte voor een persoonlijke overdracht tijdens breng en haalmomenten. Individuele wensen voor de verzorging van kinderen kunnen met de gastouder worden besproken.

Flexibel

Flexibel; het is mogelijk om flexibele uren af te nemen. Bij sommige gastouders zelfs in nachten en weekenden.

Betaalbaar

Betaalbaar; een lager uurtarief. Wanneer een gastouder dicht is, of jij op vakantie gaat, betaal je in de meeste gevallen niets (zie hiervoor de voorwaarden). Ben je een keer wat later of heb je een keer vroeger opvang nodig? Overleg het dan even want vaak is dit goed te regelen met de gastouder.

Ervaring

Ervaring; veel gastouders zijn zelf ook ouder. Ze hebben een opleiding gevolgd om gastouder te kunnen worden en hebben daarnaast ook de ervaring vanuit het ouderschap en de verschillende fasen van het opgroeiende kind.

Onze Thuis-Crèches

Welkom Kind werkt uitsluitend met goed opgeleide en ervaren gastouders. Gastouders die aangesloten zijn bij ons bureau, hebben de mogelijkheid om als Thuis-Crèche te werken.

Onze Thuis-Crèches worden zorgvuldig geselecteerd. Een gastouder mag zich pas Thuis-Crèche van Welkom Kind noemen als deze alle verplichte opleidingen afgerond heeft en bereid is om onder begeleiding van Welkom Kind verder te leren op het gebied van pedagogiek en voorschoolse educatie. Hierdoor blijft de opvang van hoge kwaliteit en kan Welkom Kind dit ook waarborgen. Doordat Welkom Kind voorziet in alle opleidingen en benodigde materialen die als Thuis-Crèche nodig zijn, werken zij exclusief met ons bureau samen.

Uit onze jaarlijkse evaluaties komt naar voren dat onze Thuis-Crèches hoog staan aangeschreven bij ouders en dat de kinderen het er erg naar hun zin hebben.

Wij werken alleen regionaal omdat wij onze gastouders zelf willen kennen. Alle namen en gezichten zijn bij ons bekend. Op deze manier kunnen wij ouders in contact brengen met een gastouder die bij hun wensen past. Wanneer wij geen geschikte gastouder voor u in ons bestand hebben dan kunnen wij een advertentie plaatsen of verwijzen wij u door naar andere mogelijkheden.

De opvang start alleen als ouder(s)/ kind(eren) en de gastouder er een goed gevoel bij hebben! Eerlijkheid vinden wij hierin erg belangrijk en wanneer blijkt dat er uiteindelijk geen goede klik blijkt te zijn met de gastouder, kijken wij graag mee naar een juiste oplossing hierin.

Gezonde opvang, de zorg voor een hoog welbevinden en goede communicatie zorgen bij Welkom Kind voor goed aangeschreven gastouders en tevreden gezinnen.

Neem alvast een kijkje tussen de gastouders.