Gezonde kinderopvang

Gastouders hebben kinderen onder hun hoede, met de verantwoordelijkheid om deze kinderen een gezonde en veilige opvang te bieden. In de scholing ‘Een Gezonde Start’ leren de cursisten hoe ze het gezonde kinderopvang beleid direct in de praktijk brengen én inzetten voor een gezonde leefstijl zodat kinderen een gezonde start kunnen maken. Dat vraagt om kennis over gezonde leefstijl om de juiste keuzes voor kinderen te kunnen maken. Maar ook om de juiste opvoedvaardigheden om die keuzes in te bouwen in de routine van de dag. Dit wordt op een luchtige en positieve manier gebracht en met aandacht voor de diversiteit van ouders en kinderen. Want alleen dat werkt!

De basismodule omvat drie bijeenkomsten:
Bijeenkomst 1 over een gezonde leefstijl (ook van de cursisten zelf).
Bijeenkomst 2 over de interactie met kinderen rondom een gezonde leefstijl.
Bijeenkomst 3 over de interactie met ouders rondom een gezonde leefstijl van hun kind(eren).

Cursisten doen actief kennis op, oefenen vaardigheden en interactie. Een mooie vorm van leren, met direct resultaat. Uit het enthousiasme bij de pre-tests van de scholing blijkt dat de scholing de cursisten zelf veel plezier oplevert.

Tijdens deze cursus leer je volgens principe “Blended Learning”. We maken  veelal gebruik van een combinatie tussen klassikale bijeenkomsten, e-learning en audiovisuele materialen. Hierdoor is het voor jou als cursist eenvoudiger om je interesse en focus vast te houden én neem je de leerstof beter op.

Gezonde kinderopvang

Trainer: Agnieszka Peeters

Kosten: deze cursus (als verplichte onderdeel van Gezonde Kinderopvang Beleid) wordt door Welkom Kind volledig vergoed.

Door de maatregelen tegen het coronavirus kunnen sommige cursussen niet doorgaan. Neem voor meer informatie contact met ons op: contact pagina